El Consell Comarcal del Gironès aposta per convertir la seva seu comarcal en un edifici sostenible

El Consell Comarcal del Gironès va fer pública fa uns dies l’aprovació del projecte executiu per convertir la seva seu comarcal en un edifici sostenible. Aquesta seu, situada al carrer Riera de Mus de Girona, substituirà les actuals calderes de gas i la planta refredadora per un sistema de bomba de calor i plaques fotovoltaiques d’autoconsum. 

La intenció amb aquestes obres és estalviar una mitjana de 21 tones de CO2 cada any, entre altres accions com la renovació del sistema de ventilació. El president del Consell Comarcal del Gironès, Joaquim Roca, explica el projecte i destaca que es centra en l’eficiència energètica de l’edifici.

Les obres tindran un cost total de 600.000 euros, i el Consell Comarcal comptarà amb una subvenció de 100.000 euros del Departament de la Presidència de la Generalitat. Joaquim Roca afegeix que la resta està finançada per fons propis i es preveu que el retorn de la inversió es pugui rebre en uns deu anys.

Aquesta aposta del Consell Comarcal del Gironès pretén fomentar la lluita contra el canvi climàtic i la situació d’emergència mediambiental en la qual ens trobem.

 

Imatge: CC Gironès