Hinojosa considera un “èxit” la implantació de les accions per minimitzar les olors de la fàbrica

La companyia paperera Hinojosa va organitzar ahir una visita amb els representants polítics de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Sarrià de Ter. L’objectiu de la reunió era revisar les mesures de millora dels episodis d’olor de la fàbrica i la valoració de l’estudi presentat pels tècnics del consistori, l’empresa i la Generalitat.

Hinojosa també va aprofitar per destacar el seu “compromís amb el territori, la sostenibilitat i l’activitat durant la pandèmia” en aquest passat 2020. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, valora de manera positiva les millores de la fàbrica i els resultats de l’estudi però considera que s’ha de seguir treballant per evitar quedar estancats.

De fet, alguns veïns s’han queixat durant aquests últims mesos per episodis d’olors encara provinents de la fàbrica d’Hinojosa. Narcís Fajula reconeix que és conscient d’aquests episodis i afegeix que es tornaran a reunir amb la companyia després de l’estiu per valorar els nivells d’olor amb temperatures elevades, quan els episodis són més potents.

Hinojosa també destaca la seva “aportació social” en el municipi, col·laborant amb entitats com Els Joncs, el FC Sarrià, l’Escola Montserrat o l’Associació de Comerciants, i la donació de mascaretes al CAP de Sarrià de Ter.