Els municipis restringeixen l’ús de petards per la revetlla de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan d’aquest any arriba amb la preocupació arreu de Catalunya al voltant dels incendis i de l’alt risc existent encara a gran part del territori. Per aquest motiu, diversos Ajuntaments ja han presentat les seves mesures restringint l’ús de petards, sobretot a prop de zones boscoses.

Sant Julià de Ramis és un dels municipis que ha publicat una sèrie de condicions a seguir per celebrar la revetlla. L’alcalde del poble, Marc Puigtió, explica que s’han habilitat quatre zones segures per tirar petards i, tot i que la seva voluntat seria prohibir el llançament de focs i petards aquest any, han habilitat els espais amb equips de mangueres per apagar qualsevol flama perillosa, així com col·locat cartells arreu del poble.

Sarrià de Ter també alerta la població sobre el perill de tirar petards a prop de zones boscoses. La policia local del poble recorda a la població que no es pot llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de boscos i que, en cas de qualsevol indici d’un incendi, cal trucar al 112.

 

Imatge: Policia Local de Sarrià de Ter