Declara als jutjats l’exalcalde de Fornells per no retirar un llaç groc de l'ajuntament a les generals

Narcís Boschdemont va declarar ahir als jutjats de Girona arran d’una denúncia que va presentar Ciutadans. Boschdemont diu que no ho veu com un «símbol polític o partidista», sinó de suport Critica que va rebre la citació sense avís previ.

L'exalcalde de Fornells de la Selva, va declarar per no haver retirat un llaç groc a la vidriera del damunt de la porta principal de l'ajuntament durant les darreres eleccions generals del 28 d’abril. Davant la jutgessa i la Fiscalia, Boschdemont va assegurar que va complir la resolució de la Junta Electoral de Zona (JEZ) que l'obligava a retirar pancartes i símbols partidistes. Però que no van tocar el llaç perquè des del govern no el veien «un símbol polític» sinó «de suport als qui malauradament continuen estant a presó». Boschdemont també va dir que, de fet, el llaç va continuar al consistori per les municipals i que quan va deixar el càrrec, el 15 de juny passat, encara hi era. «Vaig rebre la citació per venir a declarar a l'agost, i fins aleshores ningú em va avisar que s'havia de treure», va dir. El llaç groc, de fet, s'ha estat a l'ajuntament fins fa ben poc, quan es va treure amb motiu de les generals del 10-N.

Narcís Boschdemont (PDeCAT) va ser alcalde de Fornells de la Selva durant el darrer mandat. Però aquest 26-M ja no es va tornar a presentar i ja no té cap càrrec polític. El va substituir Sònia Gràcia (JxCat), que governa amb majoria absoluta.

Boschdemont va arribar als jutjats de Girona poc abans de dos quarts de deu del matí, l'hora en què estava citat. Li van anar a donar suport diversos veïns del poble i representants de tots els partits a l'Ajuntament de Fornells: JxCat, ERC i Independents per Fornells (IpF). També hi eren l'alcaldessa, els dos alcaldes que el van precedir en el càrrec, Gabriel Casas i Mateu Parera-Nieto, i el vicepresident del Consell Comarcal i alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió. També hi havia membres d’ERC del govern de Salt que van anar als jutjats per autoinculpar-se per l’1-O. L’alcalde de Salt va denunciar una manca de coherència de les juntes electorals provincials, després que la de Girona hagi rebutjat un recurs per tornar a penjar la pancarta amb la paraula “llibertat” a l’ajuntament. 

L'exalcalde de Fornells va estar aproximadament tres quarts d'hora dins l'edifici. Quan va sortir, va explicar que davant la jutgessa i la Fiscalia va declarar que va donar compliment a la resolució de la JEZ. «Vam rebre el requeriment a finals de març, i vam retirar tot allò que crèiem que eren símbols polítics o partidistes», va explicar.

Boschdemont no ha estat l'únic que ha hagut de declarar arran d'una denúncia de Cs durant les passades eleccions generals. El 30 d'octubre precisament, l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, també ho va haver-ho de fer. En aquest cas, davant la Fiscalia arran d'una denúncia de Cs davant la JEZ. A Fajula se l'investiga per desobediència per no haver despenjat una pancarta de l’ANC del balcó de l'Ajuntament. En aquest cas Fajula va declarar que no havia rebut cap notificació per despenjar la pancarta. Ciutadans també ha presentat una altra denúncia a fiscalia contra l’Ajuntament de Sarrià de Ter per un llaç groc a l’escola bressol Confetti. 

Foto: Manel LLadó