Avui es celebra a Madrid el judici pels desperfectes causats per la Guàrdia Civil al pavelló de Sant Julià de Ramis el passat 1 d’octubre del 2017

Avui, a partir d’un quart de 12 del matí, s’ha celebrat a Madrid el judici pels fets succeïts al pavelló de Sant Julià de Ramis durant el referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre del 2017. El judici investigarà els desperfectes causats per la Guàrdia Civil quan va irrompre dins el pavelló en busca de les urnes per frenar la votació.

Diversos representants de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis han estat presents en el judici, entre ells l’alcalde Marc Puigtió. El consistori demana al jutge 13.000 euros d’indemnització per la reparació dels danys materials causats pel cos policial de la Guàrdia Civil.

Des de l’Ajuntament destaquen també la desproporcionalitat de l’actuació policial, deixant nombrosos ferits més enllà dels desperfectes del pavelló. L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, anuncia la seva presència al judici.

El pavelló de Sant Julià de Ramis va ser un dels primers llocs del país on van actuar els policies, ja que el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, havia de votar en aquest col·legi electoral. La càrrega policial a Sant Julià va tenir molta repercussió, ja que nombrosos mitjans internacionals es van situar al pavelló esperant l’arribada del president al col·legi.

Durant els pròxims dies s’espera tenir un veredicte del jutge, al qual demanen des de l’Ajuntament que tingui en compte l’actuació policial i els desperfectes causats no només materials, sinó també personals.

 

Imatge: 324