L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, satisfet d'haver exposat els fets del referèndum de l'1-O davant un jutge

Ahir a un quart de 12 del matí es va celebrar el judici que repassa l’actuació policial del cos de la Guàrdia Civil al pavelló de Sant Julià de Ramis durant el passat 1 d’octubre del 2017. Membres de l’Ajuntament del municipi es va personar a l’Audiència Nacional després de presentar un recurs sobre les destrosses materials causades per la policia.

Des del consistori reclamen una indemnització de 13.000 euros i, a més, declaren també que l’actuació de la Guàrdia Civil va ser desproporcionada. El cos policial va arribar al col·legi electoral amb una unitat de vint furgons, entrant per la força al pavelló i buscant frenar la votació del referèndum. L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, un dels representants de l’Ajuntament presents al judici, es mostra satisfet per haver explicat els fets i denuncia les càrregues policials.

La resolució del jutge està prevista pels primers dies de gener, al voltant d’un mes després de la celebració del judici. Des de l’Ajuntament veuen complicat que la resolució sigui favorable als seus interessos, però esperen que la decisió del jutge permeti fer justícia. Són declaracions de Marc Puigtió.

El pavelló de Sant Julià de Ramis era el col·legi electoral on havia de votar el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont.