El Contenciós Administratiu número 7 de Madrid dona la raó a la Guàrdia Civil en el judici pels desperfectes al pavelló de Sant Julià durant l’1-O

L’estament pertinent a l’Audiència Nacional ha desestimat la denúncia de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis sobre els danys materials causats per la Guàrdia Civil durant el referèndum d’autodeterminació del 2017. La sentència del judici, celebrat el passat 2 de desembre, determina que el cos policial no va actuar de forma antijurídica, ja que estava emparada per una resolució que demanava la retirada de qualsevol material relacionat amb la votació. 

El Contenciós Administratiu evita d’aquesta manera que l’Estat hagi d’indemnitzar l’Ajuntament de Sant Julià amb 13.000 euros, tal com demanava el consistori. L’alcalde del municipi, Marc Puigtió, es mostra decepcionat amb la justícia espanyola i es planteja presentar un recurs contra la sentència.

La sentència afegeix que els desperfectes causats al pavelló entren dins la legitimitat de l’actuació policial, i per això els danys materials no són indemnitzables. A més, reitera que el referèndum del passat 1-O del 2017 era “il·legal” i la Guàrdia Civil es va limitar a frenar la votació.

El Jutjat també destaca la conducta de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, a qui acusa de posar a disposició d’una votació “il·legal” les instal·lacions del seu pavelló i, per tant, no hi pot haver una relació de causalitat entre els desperfectes i la denúncia del consistori.

L’Ajuntament de Sant Julià compta ara amb 15 dies per decidir si presenta un recurs d’apel·lació, que s’hauria d’entregar al mateix Jutjat del Contenciós Administratiu número 7 de Madrid.

 

Imatge: 324