La Fiscalia demana un any i vuit mesos d’inhabilitació per Roger Torrent

L’exalcalde de Sarrià i expresident del Parlament, Roger Torrent, s’enfronta a una possible inhabilitació de 20 mesos i una multa de 30.000 euros, demanat per la Fiscalia. L’acusació s’estén a Josep Costa i Eusebi Campdepadrós, i de manera més lleu per Adriana Delgado, els altres membres de la mesa.

La Fiscalia demana que s’obri un judici als quatre integrants independentistes de l’antiga mesa del Parlament, per permetre debats sobre autodeterminació i monarquia a la cambra. També sol·liciten que se’ls jutgi per un suposat delicte de desobediència greu al Tribunal Constitucional, que havia vetat aquests debats.

L’actual conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, reitera la seva posició respecte l’acusació, indicant que debatre sobre la monarquia i l’autodeterminació no és cap delicte, i que el Parlament és la cambra de la paraula.

Els quatre acusats han presentat recurs a la petició de la Fiscalia, i creuen que la demanda és un atac a drets fonamentals com són la llibertat d’expressió, de reunió i d’ideologia. Es preveu que el recurs es resoldrà durant els pròxims dies i es sabrà si Roger Torrent i els antics membres de la mesa del Parlament van a judici.

 

Imatge: Roger Torrent