L’Institut de Sarrià de Ter aposta per l’aprenentatge a través de plans competencials relacionats amb diversos aspectes i temàtiques

L’Institut de Sarrià de Ter treballa amb els seus alumnes a través d’una via d’aprenentatge basada en diversos plans competencials, que pretenen fomentar les capacitats dels estudiants en les vuit intel·ligències que ofereix el centre, així com el seu desenvolupament en l’àmbit en el qual tinguin més destresa i interès.

L’Institut treballa amb set plans competencials, que són transversals a les assignatures dels diferents cursos. Un dels plans destacats és el de coneixement de l’actualitat, present a diverses matèries i enfocat al seguiment de la realitat per part dels alumnes. El director de l’Institut de Sarrià de Ter, Albert Bayot, explica al programa “L’Institut a la ràdio” de Ràdio Sarrià quin és l’objectiu del pla competencial de coneixement de l’actualitat.

La intenció amb aquests plans és que els alumnes es converteixin en ciutadans i ciutadanes crítics, i coneixedors alhora de l’actualitat. Albert Bayot, professor de Llengua i literatura catalanes, concreta com es treballa al voltant d’aquest pla competencial en la seva assignatura.

Els set plans competencials de l’Institut són el pla lector, d'expressió oral i escrita, artístic, de recerca i investigació, de salut i manteniment físic, tecnològic i de coneixement de l’actualitat.

 

Imatge: Institut de Sarrià de Ter