Les millores del dia a dia de la ciutat de Girona concentren el gruix del pressupost municipal per al 2020

El pressupost que es van presentar ahir és d’una mica més de 123 MEUR, una xifra més de sis milions d’euros superior a la de l’any passat (117.090.900 euros). Tal com ha explicat M. Àngels Planas, l’augment en l’import global ha estat possible gràcies a l’actualització en els impostos i taxes municipals de l’any vinent, que permetran augmentar la recaptació impositiva. 

Una de les principals novetats en el document pressupostari del 2020 és que s’incorporen dos nous contractes globals, el de manteniment d’equipaments municipals (centres educatius, escoles bressol, equipaments esportius, centres cívics, biblioteques...) i el de manteniment de cobertes d’equipaments, amb uns imports respectius de 900.000 i 600.000 euros. La regidora ha assenyalat que “aquests dos contractes, sumats a l’increment en les partides de manteniment de la via pública i neteja viària i d’equipaments, ens permetran atendre amb més agilitat i immediatesa les necessitats que sorgeixin”.

Dins del pressupost, el consistori preveu destinar 6 milions d’euros a diferents inversions que es portaran a terme en els propers mesos a la ciutat. Les obres del Modern, l’enderroc de les naus del carrer de Barcelona que han de possibilitar la construcció del nou institut Ermessenda o la construcció de la nova comissaria de Santa Eugènia a la masia de Can Borrassó són alguns dels projectes destacats per l’any vinent. M. Àngels Planas ha explicat que s’ha arribat a un acord amb el grup municipal de Guanyem Girona per poder aprovar el pressupost en el Ple municipal extraordinari previst per al divendres 20 de desembre.

Foto: Ajuntament de Girona