El Pla Local d’Habitatge de Sarrià de Ter preveu un augment de la població del municipi i de la demanda d’habitatge en els pròxims sis anys

L’Ajuntament de Sarrià de Ter impulsa des de fa setmanes la creació d’un nou Pla Local d’Habitatge al municipi, que serveixi per fomentar els drets dels habitants a un habitatge digne en condicions assequibles. Aquesta proposta preveu un increment de la població a Sarrià que arribaria als 5.649 habitants el 2026 i 6.154 el 2038. Això provocaria també un pujada de la demanda d’habitatge del voltant de 10 persones el 2032.

Aquest augment de la població es basa en l’arribada de població estrangera i el creixement de la taxa de natalitat a Sarrià de Ter. La majoria dels habitants de Sarrià es troben entre els 35 i 49 anys, i compten amb un increment progressiu de la població jove. Una de les intencions de les polítiques d’habitatge és retenir aquesta comunitat jove i atraure població jove dels municipis de l’entorn de Sarrià de Ter oferint un bon servei d’habitatge digne.

El preu de l’habitatge ha patit una pujada del voltant del 21% en un any a Sarrià, que s’apropa als 2.000 euros per metre quadrat, mentre que el lloguer es situa per sobre dels 550 euros al mes. Es registren més habitatges en venda que en lloguer a Sarrià, un municipi que pateix la gentrificació de Girona i veu com gent busca habitatge proper a la capital de la província a un preu més assequible.

Aquest fet preocupa, ja que pot acabar provocant un increment de la demanda d’habitatge per part de població de municipis veïns, fet que comportaria també un augment del lloguer. L’augment no va acord amb la situació econòmica del municipi, ja que ha patit una pujada de l’atur del 26% arrel de la crisi de la Covid-19. El Pla Local d’Habitatge pretén també fomentar l’accés de la població jove als habitatges de Sarrià de Ter, la majoria en règim de propietat.

Ahir estava prevista una sessió informativa sobre el Pla Local d’Habitatge, de manera telemàtica, però es va anul·lar de forma definitiva per la poca participació rebuda. Des de l’Ajuntament conviden als habitants de Sarrià de Ter a respondre l’enquesta que van posar a la seva disposició al voltant d’aquest tema. 

 

Imatge: Athensis Grup