L’Estudi DESVELA analitzarà les conductes saludables de la població de Sarrià i Sant Julià

El Grup d’Investigació en Salut Vascular de Girona va anunciar fa uns mesos l’estudi DESVELA, que es durà a terme amb població de Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis escollida per atzar. L’objectiu és que serveixi per millorar les condicions de vida i les conductes saludables dels participants i de la societat en general.

Els investigadors examinaran els participants a través d’un examen físic i alguns qüestionaris per conèixer els seus hàbits, i poder identificar quines conductes estan relacionades amb un estil de vida saludable. Una de les investigadores de l’estudi, Ruth Martí, explica en una entrevista a Ràdio Sarrià quins són els objectius de la investigació.

Les persones s’escolliran a través de les llistes dels CAP, que col·laboren amb l’estudi, i seran notificades a través d’una carta. Ruth Martí considera que la població de Sarrià i Sant Julià és la idònia per aquest estudi.

Els investigadors també tenen en compte l’impacte de la pandèmia de Covid-19 en les conductes i hàbits saludables de les persones que analitzaran.