El programa “Explica’m què et passa” de Sant Julià atén 25 persones del municipi

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà i Jubilus Grup van encetar el passat mes d’abril un programa municipal d’atenció de salut mental destinat a prevenir i acompanyar els problemes psicològics dels residents als dos pobles. El servei, presentat com una prova pilot, atén 25 persones durant un dia a la setmana.

El programa, anomenat “Explica’m què et passa”, és un servei d’atenció primària, així que els psicòlegs poden acabar derivant les persones ateses a altres professionals. La directora i fundadora de Jubilus, Maria Rosa Corominas, destacava a una entrevista a Ràdio Sarrià que “Explica’m què et passa” no és un servei d’àmbit clínic.

El servei està obert a qualsevol ciutadà de Sant Julià i Medinyà, independentment de la seva edat. Maria Rosa Corominas explica que el perfil més comú és la dona entre els 35 i 40 anys, però entre les persones tractades també s’hi troben infants i gent d’edat avançada.

La majoria de casos són ansiosos o depressius, però des de Jubilus remarquen que no cal trobar-se malament per visitar el psicòleg. Per això volen culturalitzar i normalitzar la visita a professionals de la salut mental, de la mateixa manera que la gent va al metge de capçalera, al dentista o l’oculista.

 

Imatge: Ajuntament de Sant Julià de Ramis