Oberta la franja de vacunació de la tercera dosi per a majors de 40 anys

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va anunciar ahir l’obertura de la franja d’entre 40 i 49 anys per la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Per rebre el vaccí, han d’haver passat com a mínim sis mesos des de la segona dosi amb Pfizer o Moderna.

A Sarrià de Ter, la campanya es realitza al Centre d’Atenció Primària després d’habilitar el Centre d’Arts Escèniques durant uns mesos per no sobrecarregar el CAP de gent. L’alcalde del municipi, Narcís Fajula, explica que el procés de vacunació està funcionant bé i no es formen grans cues com podia passar en les anteriors dosis.

El CAP organitza algunes jornades de vacunació sense cita prèvia, però com a norma general s’ha de reservar hora a través del web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/ o a través de l’aplicació de La Meva Salut.

La Comissió de Salut Pública també va anunciar ahir la reducció de la quarantena de positius sense símptomes i contactes no vacunats. Fins ara era de 10 dies però passa a ser de 7, i ja és vigent a partir d’avui dijous.