El CAP de Sarrià de Ter denuncia la falta de la meitat de la plantilla de metges del centre

El Centre d’Atenció Primària de Sarrià de Ter ha rebut aquest migdia una concentració impulsada per la Intersindical de Salut per denunciar la situació que viuen des de fa mesos. El CAP ha registrat la baixa de tres dels sis metges que tenien en plantilla, i encara no han rebut els professionals substituts tot i les reiterades demandes.

La falta de la meitat dels professionals provoca als altres treballadors del centre a fer hores extres per no deixar sense atendre els pacients, o bé programar cites amb metges “fantasma” per mesos més tard. Quim Valentí, infermer del CAP de Sarrià de Ter, explica que la concentració és per exigir a Esteve Avellana, director de l’Atenció Primària de Girona, la incorporació urgent dels tres metges.

El centre ha patit casos d’usuaris que no poden esperar per la seva atenció, i els infermers han d’assumir responsabilitats que no els pertoquen o bé demanar ajuda a un professional del mateix CAP. Quim Valentí afegeix que els pacients no poden rebre la cita amb el seu metge, ja que no el tenen assignat, i entén que s’enfadin.

Els pacients amb patologies cròniques són els més afectats per la manca de metges ja que, a la situació del CAP, també s’hi suma que la infermeria està centrada al tracte de la Covid. Quim Valentí denuncia que la situació fa mesos que existeix, els metges estan “esgotats” i que, per exemple, durant el dia d’ahir només hi havia un metge al centre.

Els professionals del CAP han denunciat la seva situació en diverses ocasions i per diferents vies, i lamenten que no hagin tingut cap tipus de resposta. Per això han decidit convocar la concentració d’avui i fer visible l’estat actual del Centre d’Atenció Primària de Sarrià de Ter.