S’inaugura la Vil·la Romana de Sarrià de Ter

El proper dissabte 22 de juny s'inaugurarà la Vil·la Romana del Pla de l'Horta a Sarrià de Ter. Després dels treballs de museïtzació i condicionament per a fer-la visitable, durant tot el dia s'hi realitzaran activitats per a donar-la a conèixer i mostrar la importància d'aquest jaciment romà.

Es farà una Festa Romana per inaugurar oficialment aquesta fase ja definida en les excavacions arqueològiques de la Vil·la Romana del Pla de l’Horta. Poc a poc, el jaciment va prenent forma i és ara  es començarà a apreciar en tot el seu abast com era en èpoques romanes aquesta vil·la suburbana de riquesa considerable, habitada segurament per un gestor important de la ciutat de Gerunda.

El públic assistent tindrà l’oportunitat de visitar les excavacions guiat pels arqueòlegs que  han treballat en les excavacions des del principi . A més també es podrà gaudir d’un munt d’activitats lúdiques, com per exemple lluita de gladiadors i passeigs en carros romans de la mà de Drakònia, un espectacle dramatitzat a càrrec d’Aestus, tallers infantils i les actuacions musicals de Sübitus. Al llarg del dia a més tothom que s’acosti a la Vil·la Romana del Pla de l’Horta podrà comprar productes artesans al Mercat Romà.

Els actes començaran a les 10.30 h del matí amb la visita guiada i durant tot el dia hi haurà diverses activitats relacionades amb el jaciment.