Previous Next

Dissabte 13 de Juliol, arriba la festa d’aniversari de Ràdio Sarrià

Aquest any l’emissora compleix 36 anys. L’efemèride se celebrarà amb un sopar popular, un espectacle a càrrec de Miss Swellen (Sílvia Cadanet), música enllaunada amb balls amb línea amb la professora, Fina Puig  a la plaça Emília Xargay. Els tiquets pel sopar es poden comprar a Ràdio Sarrià (carrer Firal 60) costen 12 euros i el menú per infants 8 euros. La celebració de l’aniversari continuarà el dijous 18 de juliol, amb el Chillout a la piscina municipal,  amb bany i tot seguit música en viu amb Andrés Redondo. Els actes estan organitzats per l'Associació Cultural Ona Sarrià amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sarrià de Ter.

Ràdio Sarrià va néixer al Pla de l'Horta a l'any 1982, gràcies a les inquietuds pel món radiofònic d'un grup de joves de Sarrià, que van crear-se un petit emissor casolà i amb un tocadiscs i una antena van començar a fer les seves emissions, li van posar el nom de 'Ràdio Cosmos' i, emetien des d'un pis del germà d'un dels joves que eren els estudis de l'emissora. Gràcies al suport de l'Associació de Veïns del Pla de l'Horta i al fet que els van cedir uns baixos en un local del Pla de l'Horta, van poder desenvolupar les seves activitats radiofòniques i que s'acabessin consolidant. 

Aquell mateix any 1982 s'impulsa seriosament 'Ràdio Sarrià' gràcies al AAVV del Pla de l'Horta i al suport de l'Ajuntament de Sarrià de Ter i, és l'any 1983 que es constitueix oficialment com a emissora municipal i que amb l'ajuda del consistori sarrianenc i al voluntariat, s'adeqüen els estudis de ràdio municipal, al local social del Pla de l'Horta, al costat de la sala de lectura del Pla de l'Horta . El 6 de setembre de 1989 s'inauguren els nous estudis de Ràdio Sarrià, situats al carrer Firal 60, i és gràcies a l'ajuntament i a l'impuls desinteressat de tots els col·laboradors i col·laboradores que han passat al llarg de tots aquests anys que la ràdio ha pogut continuar amb la seva tasca. L'any 1995 es crea l'Associació Cultural Ona Sarrià, entitat sense ànim de lucre, que vetlla pels continguts, la neutralitat i el bon funcionament de l'emissora municipal i participar activament a les activitats del municipi. Des de l'any 1983 que Ràdio Sarrià és present al poble, amb l'objectiu d'informar, entretenir i participar activament en els actes més rellevants del municipi. Ràdio Sarrià compta amb una quarantena de col·laboradors i una programació estable. 

Recentment Ràdio Sarrià ha encetat la nova etapa, promoguda per Ona Sarrià i la direcció de l'emissora municipal de Sarrià de Ter (87.6FM) i fruït d'un conveni amb Digital Hits presenta doncs una nova programació, identitat visual i noves instal·lacions actualitzades fins ara coincidint amb la posada en marxa del portal multimèdia radiosarria.cat. Amb la voluntat d’apropar l’actualitat local i dinamitzar els continguts audiovisuals del municipi. 

La nova plataforma recull totes les notícies, l'emissió en directe, un canal de vídeos de l'Ajuntament. Ràdio Sarrià actualment a dia d’avui continua donant èmfasi a l'actualitat local i respon a la voluntat de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, de fer un pas endavant en la difusió transversal de l'entorn social, cultural i esportiu del municipi.