La Plataforma Prou s’ha reunit amb la direcció d’Hinojsa i l’empresa Business Strengths Engineering

Hinojosa va oferir celebrar una reunió, que va tenir lloc dimecres passat a la tarda, en resposta a la carta enviada desde la plataforma ja fa uns dies a la direcció de la paperera. Finalment va tenir lloc amb l’assistència de la mateixa direcció de la fàbrica, i l’enginyer de l’empresa Business Strengths Engineering.

La trobada segons la plataforma, manifesten la bona atenció i les explicacions rebudes per part dels assistents d’ambdues empreses. La direcció de la fàbrica per la seva part, va explicar que l’objectiu és de no crear molèsties a la població, i que està aplicant totes les mesures correctores per reduir l’emissió de pudors, atenent les propostes presentades per Business Strengths Engineering, empresa present a la reunió i acceptades per la Generalitat, malgrat la manca de resposta per part de l'Ajuntament de Sarrià de Ter segons la paperera.

La plataforma explica que des de la fàbrica es va assegurar que el dia 6 d’agost practicaran noves mesures ambientals, que valoraràn l’impacte real. La seva previsió és que aconseguiran l’objectiu de reducció (que no l’eliminació) d’olors als paràmetres tolerables a l’estiu del 2020. La Plataforma, tot i agrair les accions realitzades, va expressar la seva disconformitat amb l’evolució dels esdeveniments i ni de lluny, és tan optimista amb la situació. Critiquen que la contaminació odorífera es segueix patint a la població les 24 hores al dia dels 365 dies de l’any des de fa 3 anys i és deguda segons explica la plataforma a la reobertura d’una fàbrica obsoleta sense les mínimes garanties mediambientals tot i el vistiplau de les administracions afirmen. Per tot plegat,  “PROU” va suplicar Hinojosa que apliquessin les mesures correctores necessàries, però amb la fàbrica aturada. Malauradament, tot i ser conscients i lamentar el suplici diari de les persones exposades, es van negar a aturar la fàbrica, i seguiran amb el seu pla. La plataforma explica que ara només queda conèixer la resposta de l’alcalde  de Sarrià de Ter a la reunió convocada aquest dimecres, tot esperant que es posicioni a favor del dret a la salut de les persones a les quals representa. En cas contrari, segons plataforma PROU asseguren que no els quedarà altra opció que exigir responsabilitats a tots aquells que contaminen i als que toleren la contaminació, i posant en perill la salut dels ciutadans i la del medi ambient.

Tots els partits del consistori presents, i representants de la plataforma veïnal van acordar organitzar una manifestació per reclamar a la paperera que prengui les mesures adients  per acabar d’una vegada per totes amb les pudors i sorolls. Aquesta concentració està prevista pel dia 23 de Juliol a les 20h del vespre on quedarà tallat el carrer Josep Flores.