Hinojosa finalitza la primera fase del Pla per reduir les olors que genera la planta

La Paperera de Sarrià de Ter ja ha acabat la primera fase del Pla per a reduir les olors que genera l’activitat de la planta. Aquestes accions de millora a les seves instal·lacions, que s’han portat a terme amb menys temps del previst inicialment, han permès disminuir de forma considerable el nivell d’olors.

Es calcula que les emissions s’han reduït en un 86% gràcies a l’activitat reiterativa de la Paperera. En aquest sentit, i per tal de tenir dades precises sobre aquesta reducció, l’enginyeria Strengths Business Engineering, que és qui ha dissenyat el Pla, està portant a terme diferents proves que permetran confirmar de forma exacta el nivell d’olors que hi ha a hores d’ara a la planta.

Des del mes de març, la companyia ha tancat el tanc d’avingudes, així com la sala de centrífugues, i ha posat en marxa un sistema de rentat de l’aire procedent d’ambdues instal·lacions. D’altra banda, s’ha canalitzat l’extracció d’aire de la nau principal, instal·lant 3 xemeneies de 5 metres d’alçada. A la segona fase del Pla es treballarà en els focus que es detectin durant els mesuraments, per tal de reduir les emissions fins a apropar-se a nivells de zero olors.

Amb totes aquestes accions, l’empresa reitera un cop més el seu ferm compromís en buscar solucions que permetin acabar amb les molèsties que hi ha actualment al municipi. Des de l’inici de la seva activitat, a l’octubre de 2016, la companyia ja ha invertit més de 2,5 milions d’euros en una sèrie de mesures que han ajudat a disminuir el nivell de soroll i d’olors de l’activitat de la planta.

Pel que fa als sorolls, les accions realitzades per la companyia durant aquests mesos han permès una disminució significativa i actualment s’està gairebé en el llindar màxim marcat com a objectiu.

La Paperera de Sarrià de Ter recorda que actualment genera més de 40 llocs de treball directes a la comarca i uns 120 d’indirectes. A més, impulsa l’activitat econòmica d’altres sectors de la zona, com el de la restauració, manteniment, entre altres.

La planta de Sarrià fabrica paper a partir de paper i cartró reciclat, en bona mesura procedent d’envasos recuperats de la zona. La gestió de la sostenibilitat s’entén com un element clau de la política de la companyia, basada en l’economia circular i en la creació d’una cadena de subministrament de cicle tancat. Hinojosa fomenta el reciclatge i l’economia circular, tant en la compra de la matèria primera com en el disseny, fabricació i gestió de residus.

Foto: Hinojosa