Sarrià de Ter ha presentat el nou IES aquest dilluns al vespre

L’acte d’ahir segons fons municipals va servir per donar a conèixer el funcionament del nou curs escolar, on pares i mares i professors varen tenir l'oportunitat de saber de primera mà tots els detalls de com es gestionaria el dia a dia aquest centre educatiu.

El batlle ha assegurat que estan molt satisfets des de l’ajuntament,  ja que era una reivindicació llarga d’aquest equipament en què fos una realitat a Sarrià.  Aquest equipament doncs tindrà aquesta primera fase quatre línies i agafa des de primer d’ESO fins a segon de batxillerat, En una segona fase, a l’inici del curs 2020-2021, es posaran vuit mòduls més. Pel que fa a les instal·lacions, es basa de quatre mòduls prefabricats, dos d'aquests tindran cada un quatre aules equipades amb cadires, taules i tot el mobiliari habitual. Un altre dels mòduls comptarà amb quatre aules específiques: la de música, la d'art, la de tecnologia i el laboratori. I en l'últim barracó hi haurà la biblioteca, la sala dels professors i els despatxos. El nou institut estarà dirigit per l'exdirector dels serveis territorials d'Educació, Albert Bayot. El director en declaracions a ràdio Sarrià va explicar que es un projecte que el fa especial, ja que es comença un model educatiu desde zero: “És un repte, però és molt engrescador”.  

En aquest primer curs hi haurà un total de 109 alumnes, dels quals gairebé 50 són de Sarrià de Ter i la resta de diferents poblacions com ara Sant Julià de Ramis,Cervià de Ter, Medinyà, Sant Jordi Desvalls i Viladasens. El director ha manifestat estar molt content en aquest projecte, on també veu com una oportunitat de que els nous alumnes puguin disposar també d’equipaments propers al centre educatiu de Sarrià de Ter. Bayot estarà acompanyat en l'equip directiu per la cap d'estudis Judith Quadres (exprofessora de Llengua Castellana i Literatura a l'institut Ermessenda de Girona), i Meritxell Mallorquí (exprofessora de Física i Química a l'INS Illa de Rodes de Roses).

 

Foto: Erc-Sarrià de Ter