Fajula considera que s’havien d’esgotar altres vies abans de presentar una denúncia al Seprona contra Hinojosa

Aquest dilluns la Plataforma Prou, l'Associació de Naturalistes de Girona i Poble Actiu Sarrià de Ter (PAS) han denunciat conjuntament a l'empresa Hinojosa per contaminació ambiental al municipi de Sarrià de Ter. La denúncia va ser presentada a la seu de la Guàrdia Civil de Girona, concretament al Seprona (Servei de Protecció de la Natura).

Segons l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula considera que és una via que ells havien plantejat, però considera que abans "s'hauria d'haver tractat més a fons la qüestió i que hi havien altres vies que s'havien d'esgotar abans d'arribar en aquest punt", malgrat tot l'alcalde considera que és ben lloable i respectable, però que ells continuaran pressionant la Generalitat per acabar amb les pudors i sorolls que afecten el municipi. 

Segons explicava a Ràdio Sarrià la portaveu de la Plataforma Prou, Elena Costa, han optat per aquesta via després de la "passivitat" de l'Ajuntament de Sarrià de Ter i la Generalitat per aconseguir que l'empresa, aturi la contaminació que emet aquesta indústria a Sarrià.

A la denúncia de la plataforma ciutadana, l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) i el grup municipal Poble Actiu de Sarrià de Ter (PAS) contra la contaminació ambiental que emet aquesta fàbrica, s'hi han afegit també totes les al·legacions que han presentat els veïns i l'Ajuntament de Sarrià en contra de la renovació de la llicència ambiental.

D'altra banda, segons ha informat a través de Twitter, el regidor del PSC de Sarrià de Ter, Quim Rodríguez, que tota la ciutadania que vulgui pot presentar una denúncia voluntària a l'oficina de la policia municipal de Sarrià, segons una proposta que van fer tots els grups municipals. Així segons Rodríguez quedarà constància "la suma d'evidències de patir pudor també comptaran. La policia us facilitarà el document". "Ells tenen el document i es pot presentar cada dia que es pateixi la pudor i s'entregaran a la Generalitat."afirma Rodríguez.

Segons la Policia Local avui ja s'han signat tres actes de denúncia administrativa.

Foto: Ràdio Sarrià