Presó per a un monitor d’El Joncs acusat d’abusar de tres noies amb discapacitat

Previous Next

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat un monitor de la Fundació Els Joncs després que diumenge les famílies de tres noies discapacitades del centre el denunciessin per uns presumptes abusos sexuals. Els agents es van personar a la seu d'Els Joncs a Sarrià de Ter,  i van arrestar l'home que el jutjat el va enviar dimecres a la presó.

El detingut que ha ingressat a la presó de Figueres està acusat d'abusos sexuals a tres noies del centre. L'home detingut feia nou anys que treballava com a monitor al centre situat a Sarrià de Ter i els Mossos treballen amb la hipòtesi que els abusos s'estaven produint els darrers mesos durant les activitats de la jornada. 

El Joncs es va crear el 1995 amb la finalitat de buscar la plena integració laboral i social de joves amb discapacitat intel·lectual. El projecte també està format per l'escola d'educació especial Mare de Déu del Carme. L’entitat atén 150 persones amb discapacitat intel·lectual i que són atesos per 41 professionals.

Des del centre El Joncs es diu que no es tenia coneixement dels fets. Els condemnen i mostren una ferma i clara repulsa cap a aquests, donant tot el suport necessari tant a les joves afectades com a les seves famílies. 

La Fundació ha anunciat mitjançant un comunicat que compareixerà com acusació particular a les diligències judicials que consten obertes i expliquen que quan la Fundació va tenir coneixement dels fets, es va posar en marxa el protocol d’actuació necessari en aquests casos per dur a terme la pertinent investigació interna, havent-se adoptat immediatament les mesures pertinents. Donades les circumstàncies, des de la Fundació es demana  que es continuï preservant el respecte i la intimitat de les joves afectades i de les seves famílies.

Fotos: Ràdio Sarrià