Un any més Sarrià de Ter s’uneix al Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Des de que l’any 1981 que es va declarar aquesta data, com a dia per a fer més visible si cal, la violència que moltes dones arreu del món pateixen, no deixa de sorprendre que les dades d’agressions i violacions de tots els drets que com a persones tenim, siguin vulnerades reiteradament, tant en l’espai íntim i familiar, com en l’espai laboral i social.

Com a societat, com a humans, com a cultures, no s’hauria de permetre ni un dia més de menysteniment cap a la integritat de les persones pel seu gènere, per la seva religió, ni per la seva procedència. Diguem prou.

Enguany es posen de relleu les violències sexuals i s’adverteix que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, socialitza en la por i  llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”.

Des de l’Ajuntament i en col·laboració amb “Taula de les Dones de Sarrià de Ter”, emplacen a tothom als actes que tindrà lloc el proper dia 25 de novembre a les 18 h a les escales del Centre d’Arts Escèniques (c/ Paulí Torras, 14), on està prevista la realització d’un gran mural popular amb empremtes de color lila, tot seguit la lectura del manifest i encesa d’espelmes.