Previous Next

Dos autocars organitzats per ERC Sarrià de Ter van a Barcelona per participar a la Diada de l'onze de setembre

La mobilització de l’11 de setembre, organitzada per l’ANC amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’AMI ha tingut lloc a la Diagonal de Barcelona des de la plaça de les Glòries fins al Palau Reial, ha estat multidinària. La Guàrdia Urbana ha xifrat la concentració en prop d´un milió de persones.

L'acte ha servit per reivindicar la «República catalana», la llibertat dels «presos polítics» i el retorn dels «exiliats». A les 17 hores seguint les indicacions de l'organització els manifestants van guardar tres minuts silenci i abans de les 17.14 h una colla de grallers ha interpretat el toc de matines des del tram 37, s'ha llençat un coet el qual ha marcat l'inici de l'acció. Les persones concentrades en el tram 37 han iniciat  l'"onada sonora", que ha anat avançant progressivament per la Diagonal, fins al Palau de Pedralbes, on aquesta simbòlica "força de la gent" ha tombat un mur, en al·lusió als obstacles que s'han de superar fins arribar a la "independència" que ha anat caient fragment a fragment pel simbòlic clamor de la gent.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha exigit al Govern "rigor, honestedat i determinació" per seguir avançat cap a la república catalana, i ha avisat que la independència no arribarà només amb la mobilització ciutadana. Paluzie també ha criticat que l'executiu català ha comès errors que no han permès concretar la independència, i ha qualificat de vergonya els processos judicials contra els líders sobiranistes que estan a la presó i a l'estranger i ha cridat a la ciutadania a convertir "els judicis de la vergonya en un bumerang cotra l'Estat". Paluzie va demanar al Govern que no "malbarati" el que va realitzar el moviment sobiranista "dient ara que l'1-O no era un referèndum", i va afegir: "No volem que ens envieu de nou on estàvem; no estem al 2012 -quan es parlava d'una consulta acordada- ni encara menys al 2006 -època de l'Estatut".

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri va demanar per la seva banda al Govern que es prepari i que no implori permisos "que no arribaran mai".