Nou incendi a la planta de reciclatge de Sarrià de Ter

Aquest diumenge a la tarda es va declarar un nou incendi a les instal·lacions de l'empresa Auladell, el tercer en un mes i mig. L'incendi que es va declarar a partir d'un avís rebut a dos quarts de set de la tarda, va mobilitzar deu dotacions dels Bombers que es van desplaçar fins el lloc dels fets.

La columna de fum provinent de la planta de reciclatge era visible per bona part dels veïns i en concret, va afectar unes piles de paper i brossa ubicades al pati exterior de l'empresa. El foc es va poder confinat en una paret de formigó i es va declarar per controlat pocs minuts abans de les 10 de la nit. Les causes encara es desconeixen i es treballa principalment amb dos escenaris; que hagi estat un incendi intencionat o bé que s'hagi originat a partir de la fermentació del paper, amb els canvis de temperatures. Amb aquest incendi però, ja s'acumulen un total de tres focs a la mateixa planta situada a l'avinguda de França. El primer i més greu va ser el 22 de maig i l'últim el 6 de juny. Durant les mateixa matinada s'ha declarat un altre incendi, en aquest cas als contenidors situats al carrer del barri de la Rasa de Sarrià de Ter. Un foc que de moment, segons fonts policials, no estaria relacionat amb el de la planta de reciclatge, malgrat la cronologia dels fets. 

La suma total d'incendis que s'han produït durant els últims dies al municipi, reforçen la hipòtesi de que es tractin d'accions intencionades i a petició formal de l'Ajuntament, la Policia municipal i els mossos s'estan investigant les causes d'aquestes incendis. En aquest sentit, l'ajuntament de Sarrià de Ter ha fet una crida a la col·laboració ciutadana, per aportar tot tipus d'informacions que ajudin a aclarir la situació.

Imatge: Sarrià de Ter.