La celebració del Dia Internacional de la Música a Girona arriba aquest divendres a la vintena edició

Des de l’any 2000 que l’Ajuntament de Girona ha promogut aquesta festa dels valors culturals, socials i educatius de la música, on hi han participat milers de músics amateurs de la ciutat.

Aquest divendres 21 de juny, a partir de les 17 h, tindran lloc a la ciutat més de seixanta actuacions d’estils musicals diferents repartides en dotze escenaris. S’hi podran escoltar concerts que aniran des de l’havanera fins al hard rock, passant per la rumba i el cant coral. Cal destacar la implicació de set  escoles de música de la ciutat que mostraran demà la tasca feta durant el curs pel seu alumnat.

El gruix de les actuacions aniran a càrrec de músics aficionats però, com és habitual, dos dels escenaris es clouran amb actuacions professionals: el Sunset Jazz Club i la plaça dels Jurats.

Al Sunset Jazz Club hi actuarà el Ramon Prats Trio, una formació de jazz contemporani liderada pel guitarrista Francesc Adroher, el bateria Ramon Prats i el baixista Marc Cuevas.

Per altra banda, la plaça dels Jurats tancarà el seu programa amb una actuació destacada: la formació barcelonina de jazz rock psicodèlic Gambardella, formada pel bateria Òscar Altaba, el guitarra Jaime L. Pantaleón i el baixista Víctor Teller. Aquest concert és possible gràcies a la col·laboració entre Viu21musica i l’associació Orella Activa, dedicada a la promoció i difusió de la música moderna.  

Demà s’han habilitat diferents escenaris diferenciats per estils musicals i distribuïts pel centre de la ciutat: l’escenari del Centre Cultural La Mercè, on actuaran de 17.30 h a 21.50 h diverses escoles de música de Girona; l’escenari de la placa dels Mercaders, on hi haurà actuacions de música tradicional, cant coral i cançó de les 17.30 h a les 21.30 h;  l’escenari de la Rambla, amb concerts de petit format entre les 17 h i les 23 h; l’escenari EUMES, ubicat a la zona de l’Estació Espai Jove del parc Central, dedicat a la música electrònica de les 17 h a les 21.30 h; l’escenari de la plaça del Pallol, amb música de bandes, rumba i swing de les 17 h a les 21.45 h; l’escenari de la plaça dels Jurats, on hi haurà actuacions de pop, rock i derivats de les 17.30 h a les 24 h, i l’escenari del Sunset Jazz Club, on es podrà escoltar jazz de les 18 h a les 23 h.

A banda d’aquests set escenaris, enguany se sumaran a la celebració del Viu21Músidca cinc iniciatives particulars que organitzaran demà actes musicals: l’Ateneu 24 de juny, el Porcus Group, la cafeteria El Cafè, l’entitat Rise Up – Associació Reggae Girona i  Music & Energy.