Només un 5% dels turistes que dormen a Girona recorden que va ser un escenari de 'Joc de Trons'

Els hotelers i guies turístics lamenten no haver "sabut treure tot el rendiment" econòmic.

Aquest mes de setembre es compleixen quatre anys del rodatge de la sèrie a la ciutat i poca cosa en queda, tret dels records. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, ha assegurat que "entre tots" no han "sabut treure tot el rendiment" econòmic que podia donar el rodatge.  El setembre de 2015 la ciutat de Girona vivia una de les efemèrides de l'any després que el Barri Vell es convertís en l'escenari de la sèrie americana 'Joc de Trons'. Carreras, ha recordat aquell moment com uns dies en què “es va començar a creure la importància que tenia" aquella fita.

Segons Carreras, el rodatge suposava "una campanya de promoció que no es podia pagar". Quatre anys després d'aquell rodatge, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona , ha lamentat que només "ens quedéssim amb la il·lusió" de l'efemèride. Per altra banda, la vicepresidenta de l'Associació de Guies Turístics de Girona, Cristina Caravaca, ha explicat que ells van crear una visita específica de la sèrie i que encara hi ha gent que la demana. Assegura que "En fan un parell cada mes", ha detallat. Segons explica Caravaca,  aquestes visites consten d’una ruta per les localitzacions que van sortir als capítols de la sisena temporada de la producció americana.

En aquesta visita, els guies turístics mostren captures de les escenes de la sèrie davant de cada localització. Tot i això, la vicepresidenta de l'Associació de Guies Turístics de Girona, ha explicat que "cada vegada va a menys" l'interès per aquestes visites.

Foto: Radio Sarrià