El restaurant Can Roca de Girona es converteix en un dels murals del Milestone amb un "homenatge a la vellesa"

Es tracta d'una de les obres que forma part de la 8a edició del “Milestone Project”, un festival d'art urbà que ja compta amb 36 parets pintades arreu de la ciutat. En aquest mural concret del restaurant, tracta de dues mans agafant-se, una imatge que el xef Joan Roca  en què ha explicat que surt d'un vídeo promocional en què els seus pares s'agafen de les mans. Ara, aquesta imatge s'està reproduint a gran escala en una de les façanes del restaurant dels pares dels germans Roca. El cuiner, però, ha assegurat que aquesta pintura també és "un homenatge al barri" i a la "integració" que representa de diferents cultures.

El festival també ha escollit una paret d'un edifici a la plaça del barri de Germans Sàbat per pintar-hi un mural. En aquest cas, l'encarregat ha estat l'artista italià Millo. On tracta d’una paret blanca en què s'ha convertit en tota una xarxa de carrers i blocs de pisos que recorda a les ciutats atapeïdes on el fum guanya a les zones verdes  i enmig, una noia fent-se vent amb un ventall i d'aquest en surten pètals de rosa.

La pintura a Germans Sàbat no ha deixat a ningú indiferent, ja que bona part dels veïns han celebrat el nou mural que podran veure a partir d'ara. De fet, molta gent ja ha demanat als organitzadors del festival que l'any que ve tornin i pintin algun altre edifici de la plaça. El repte més gran d'aquesta edició, però, ha estat per l'artista Axel Void que s'ha encarregat de pintar un mural que ocupa cinc parets de l'edifici Lear, situat al campus de Montilivi de la Universitat de Girona.

En aquesta ocasió, l'americà va projectar diverses fotografies a la façana per dibuixar-ne un esbós i després va començar a pintar un mural que li va costar set dies acabar-lo. Es tracta d'un mural en què el negre i el color grana han tapat totalment el blanc que hi havia fins ara. Axel Void és un artista que compta amb importants influències de Goya i Rembrandt i així es pot denotar en els traços del seu mural a la UdG. De moment, la universitat també ha anunciat al festival que l'any que ve volen seguir col·laborant-hi cedint una altra paret d'algun dels edificis que hi ha en els seus campus.