El projecte Ubuntu de l’alumna de l’Escola d’Hostaleria i Turisme Irene Molero, guanya el primer Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona

El guardó es lliurarà durant la Setmana de la “Ciutat Educadora”, que tindrà lloc al mes de novembre on hi han participat un total de 32 alumnes dels centres educatius de la ciutat.

El projecte “Ubuntu”, impulsat per l’alumna del cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona Irene Molero, ha guanyat la primera edició del Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona. El guardó està organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través de “Girona Emprèn” en el marc de treball del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional i l’Agència de Promoció Econòmica de la ciutat.

En el marc de la primera edició de la iniciativa, s’han atorgat també dos accèssits: Un per al projecte “l’Escapada”, dels estudiants del cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina de l’Escola d’Hostaleria i Turisme, Josep Maria Díaz i Martí Morera, i per al projecte “Da Gust”, de l’estudiant de cicle superior de Projectes d’Edificació de l’Institut Santa Eugènia, Agustí Bisbe.

Els tres projectes guardonats s’han imposat a les vint propostes que es van presentar per part de 32 alumnes, dotze noies i vint nois de centres educatius de la ciutat. Concretament, hi han participat estudiants de l’Institut Santa Eugènia (vuit projectes), de l’Institut Montilivi (tres projectes), de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (sis projectes) i de l’Escola Tècnica de Girona (tres projectes). Dels 20 projectes presentats, sis corresponen a alumnat de cicles de grau mitjà i catorze a alumnat de cicles de grau superior.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha destacat que “l’objectiu d’aquest premi és promoure l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat dels cicles formatius de la ciutat”

L’import econòmic dels premis es lliurarà als centres educatius dels projectes guanyadors per tal que destinin la quantia a realitzar activitats de foment de l’emprenedoria entre l’alumnat. El projecte guanyador Ubuntu podrà optar a participar a la final catalana de la Mostra de Projectes Emprenedors de l’FP a Catalunya, convocada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.