El Mercat del Lleó celebra els seus 75 anys d’història aquest dissabte amb un sopar i l’actuació de l’Orquestra Maribel

Previous Next

Aquest any es compleixen els setanta-cinc anys de la inauguració del Mercat del Lleó i l’Associació de Comerciants de la Plaça del Mercat del Lleó ha programat per aquest dissabte 5 d’octubre una sèrie d’actes per commemorar l'efemèride.

L’acte principal serà un sopar (20.30 h) dirigit als professionals i clients del mercat. Es farà en una carpa situada a la plaça de Salvador Espriu. A continuació, hi haurà el concert de l’Orquestra Maribel. El president de l’associació de comerciants del Mercat del Lleó, s’ha mostrat molt content per la celebració d’aquest aniversari i ha destacat que a dia d’avui el mercat, s’ha adaptat a les necessitats dels Gironins i Gironines.

El marcat compte a dia d’avui, amb una seixantena de punts de venda, i també disposa d’una aula gastronòmica, on Rodríguez ha explicat que la finalitat d’aquesta és que es puguin impartir classes de cuina i que la gent no tan sols aprengui a cuinar sinó que també puguin oferir els seus coneixements. 

El Mercat Municipal d'abastaments és el centre de distribució de producte fresc de la ciutat: carn, peix, fruites i verdures, queviures... El mercat està situat a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, popularment coneguda com la plaça del Lleó, i té una superfície de planta de 1.712 m² distribuïts, quasi a parts iguals, entre parades i passadissos i amb un lineal de venda de quasi mig quilòmetre. Hi ha 60 punts de venda que comprenen diferents carnisseries, cansaladeries, xarcuteries, fruiteries, peixateries, menjars cuinats, pesca salada, etc. També s'hi pot trobar una aula gastronòmica on es fan activitats de tot tipus relacionades amb la cuina de mercat. A més de la gran diversitat de l’interior, a l’exterior hi ha una varietat de parades de productes de pagès i venedors d’articles no alimentaris.

Breu història del mercat

L'origen del mercat de Girona es remunta a l'edat mitjana però va ser a partir del segle XVIII quan es va establir un mercat setmanal a la plaça de les Cols, que posteriorment donaria origen al mercat municipal. El 1941 van iniciar-se les obres i tres anys després, el 3 de novembre de 1944, es va inaugurar oficialment el nou edifici del Mercat Municipal d'Abastaments. El 15 de novembre va començar la venda al públic.

Fotos: Associació de Comerciants del Mercat del Lleó