El Teatre Circ Rosa Raluy serà el circ de les Fires de Sant Narcís després de guanyar el concurs públic

El circ que presenta l’espectacle Vekante i començarà les actuacions el 24 d’octubre i fins el 3 de novembre. El primer dia només hi haurà una actuació i serà la del dia de l’espectador i també el dijous 31 d’octubre. Les entrades es poden comprar a la pàgina del circ. 

VeKante en esperanto significa “despertar” i inclou ballarins, pallassos, actors i acròbates entre altres amb una carpa sense escales. Segons el circ un espectacle carregat d’emoció i ple de significats eloqüents. Les múltiples claus de lectura deixen a l’espectador la possibilitat de gaudir-lo de manera íntima i personal. 

Rosa Raluy, filla del fundador del circ Raluy, va crear fa pocs mesos el seu propi circ i ha afirmat que té “moltes ganes de ser a Girona i ensenyar-hi l’espectacle i el projecte” del circ, basat en un espectacle tradicional. El Circ Rosa Raluy és el tercer circ de la família, després que el 2016 el tancament del Circ Raluy donés pas a la formació de dos projectes: El Circ Històric Raluy i el Circ Raluy Legacy. 

El Teatre Circ Rosa Raluy, se situarà prop de la rotonda del pont de la Barca (en el descampat que serveix normalment d’aparcament davant del König Girona Nord) 

Els preus aniran dels 8 als 20 euros per als nens de 3 a 12 anys i per als majors de 65 anys, i dels 15 als 30 per als adults. 

L’Ajuntament de Girona va convocar per primer cop un concurs públic per triar el circ de Fires el 2017, després de la polèmica del 2016 per un cartell de dues patinadores del circ Raluy Legacy que es va considerar “sexista”. El va guanyar el Circo Italiano. L’any passat no hi va haver concurs i el circ oficial va ser el Circ Charlie Rivel, creat per a l’ocasió a la Cúpula de les Arts que hi havia al carrer Barcelona. El Raluy Legacy, però, es va establir a Sarrià de Ter per les fires de Girona. 

Foto: Circ Rosa Raluy