Els XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local reben 69 treballs de 82 participants

La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dijous 20 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, i serà presentada per Rafel Faixedas i Carles Xuriguera. A l’onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s’hi han presentat 69 treballs elaborats per 82 autors, unes xifres que creixen significativament respecte a l’anterior edició, quan va haver-hi 55 treballs i 51 participants.

La categoria que ha registrat més participació ha estat la de millor fotografia de premsa, que ha rebut 29 treballs presentats per onze professionals; seguida de la de millor treball en premsa, amb 23 treballs elaborats per 25 periodistes. Al Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio hi opten set programes realitzats per 29 persones, mentre que a la categoria de millor informació digital s’hi ha presentat cinc propostes elaborades per deu participants. En l’apartat de millor treball en televisió s’hi han presentat quatre programes i sis autors. Tan sols un treball, presentat per una persona, opta a millor iniciativa de comunicació institucional i, malauradament, la categoria de millor projecte de comunicació periodística no ha rebut cap proposta.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura. Totes les categories dels Premis estan dotades amb 1.000 euros, llevat de la del millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros que aquest any ha quedat deserta.