La biblioteca Emília Xargay de Sarrià homenatge l’escriptor Juan Marsé

Escriptor autodidacte, considerat un dels novel·listes més importants de la Barcelona de la postguerra, es definia a si mateix com a novel·lista català que escriu en castellà.

Nascut a Barcelona l’any 1933, ens ha deixat aquesta setmana, i per aquest motiu l’equipament municipal, vol recordar-lo exposant tota una sèrie de novel·les i lectures més destacades de l’autor. Entre 1970 i 1972, ja recolzat per un gran èxit, en plena maduresa creadora, Marsé escriu la seva novel·la més valorada i una de les més brillants de tota la narrativa castellana de la postguerra: “Si te dicen que caí” (1973). A través d'un fabulós recorregut per la seva infantesa, Marsé, recrea la realitat històrica que li interessa rescatar l'etapa de la postguerra espanyola, a fi de revelar aquesta actitud crítica davant la realitat sociològica, que constitueix la clau interpretativa de tota la seva obra. 

Altres obres de l’escriptor que es podran trobar a la biblioteca de Sarrià són noms com “Ronda del Guinardó”, “Rabos de Lagartija”  o “Últimas tardes con Teresa”. A través dels canals de la biblioteca Emília Xargay animen a buscar i llegir aquestes novel·les per tal d'homenatjar-lo i seguint fent vives les històries de l’escriptor.

Imatge:Infobae.com.