La 8a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona afegirà un dia més i crearà una fira sectorial de circ única en el món, el Circus World Market

En paral·lel al festival, es crearà Circus World Market, al Palau de Fires de Girona, al que estarà unida la Gran Carpa. Aquesta fira sectorial de circ és la única que existeix al món on les empreses del sector podran tenir el seu stand. El festival Elefant d'Or atrau anualment uns trenta mil espectadors i està en el top 5 de festivals internacionals del circ del món. Amb l'arribada de la fira, aspira a convertir-se en el major esdeveniment circense d'Europa. El director del Festival Internacional de Circ i president de Circus Art Foundation Genís Matabosch,  l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Miquel Noguer han presentat aquest dimarts les novetats de la nova edició.

L’èxit de l’any passat, amb més de 30.000 espectadors i un 100% d’entrades venudes en els seus 5 dies de celebració, han permès al festival ampliar la programació d’aquesta edició amb dues representacions extra i amb un aforament total de 34.240 butaques, 4.280 més que el 2017. A més, el festival comptarà amb el nou Circus World Market, l’única fira comercial del món relacionada amb el sector del circ, que s’ubicarà al Palau de Fires de Girona durant els sis dies d’actuacions. El mercat permetrà, d’una banda, esdevenir un punt de trobada professionals i d’empreses del circ en tots els seus vessants i, de l’altra, absorbir algunes de les activitats que fins ara es realitzaven a l’envelat del Camp de Mart.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat la importància d’aquest festival, que “aconsegueix aplegar públic de totes les edats i que és d’una qualitat extrema que el fa gran, ja que fuig dels espectacles habituals”. També ha destacat les “àmplies complicitats que ha aconseguit crear l’esdeveniment i que són, en part, motiu del seu èxit”.  La programació completa del Festival Internacional del Circ “Elefant d’Or” – Girona es donarà a conèixer a partir del mes de novembre però ja hi ha vuit atraccions confirmades, entre les quals destaca la participació del Gran Circ Estatal de Rússia “Rosgoscyrk” o del Circ Nacional de Pyongyang, dues de les principals companyies estatals del món en el sector circense.