Girona commemora els setges napoleònics aquest cap de setmana

Entre les novetats d'enguany destaca la revista a les tropes que tindrà lloc el dissabte al matí a la plaça del Vi i la participació a la festa de recreadors de la unitat francesa d’elit coneguda com a la Nouvième l’Incomparable. Aquesta unitat s’afegirà al centenar de recreadors que participaran a la commemoració aquest any i que provenen de l’Estat francès, d’Aragó, de Madrid i d’Andalusia.

També es podrà visitar com cada any el campament napoleònic de les tropes franceses ubicat al parc de les Ribes del Ter. A més, dissabte al matí es portarà a terme una desfilada pel Barri Vell a partir de les 12 h que finalitzarà amb una salva d'honor dels recreadors participants a la plaça de la Independència, davant de l’estàtua del general Álvarez de Castro. La recreació de la Batalla del Gran Dia de Girona es farà dissabte a la tarda i sortirà de la plaça de Sant Domènec a les 18.30 h. Diumenge, a partir de les 12 h, es farà la recreació d’una batalla a camp obert al parc de les Ribes del Ter.

La Festa dels Setges de Girona commemora els fets dels setges napoleònics de Girona, quan la ciutat es va aixecar en armes contra l’exèrcit francès. La defensa de la ciutat va estar encapçalada pel general Álvarez de Castro i la van dur a terme el Regiment Ultònia, el Regiment de Baza i tropes dels Miquelets de Girona i de Vic. En la defensa va ser molt destacat el paper de les dones gironines, que es van constituir en unitats militars conegudes com les Heroïnes de Santa Bàrbara.