El cartell de les Fires de Girona fa un homenatge als 30 anys de la colla Diables de l’Onyar

La il·lustració fa un homenatge als 30 anys que la colla Diables de l’Onyar celebra aquest 2018. Els tons verds i vermells són els predominants en el cartell, en què es representa també el foc i la llum d’una bengala encesa.

L’autora del cartell és la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret Rigau, nascuda el 1991 i actualment estudiant del Cicle Superior de Gràfica Publicitària a l’Escola d’Art d’Olot. Es dóna la casualitat que aquest mateix any, Culubret ha guanyat també el concurs del cartell de la Festa Major de Platja d’Aro.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que el cartell guanyador de l’edició d’enguany “reflecteix la nostra cultura popular i la nostra identitat, amb una sèrie d’elements que ens identifiquen a tots, i a més és un reconeixement també a la tasca d’entitats com els Diables”. En la mateixa línia, la regidora Eva Palau ha assenyalat que el cartell “representa la història d’un grup de joves de la ciutat molt vinculats a les Fires”.

L’autora, Cristina Culubret, ha explicat que en aquesta obra ha utilitzat l’estil digital amb un efecte de fet a mà. “Abans de pensar el disseny vaig fer una recerca dels cartells anteriors, i vaig veure que mai sortien els diables de l’Onyar com a protagonistes així que vaig pensar que podria ser una proposta interessant i així es pot donar més visibilitat a les activitats relacionades amb els diables”, ha remarcat l’autora.