Girona estrena “Del gris al groc”, un espectacle sobre la llibertat

Del gris al groc vol reivindicar la llibertat a partir de la lectura de textos de diversos personatges històrics, com Nelson Mandela, Carles Rahola o Oscar Wilde, que han estat traïts, denunciats, exiliats, presos o assassinats, i de textos de presos, preses, exiliats i exiliades polítics catalans, com el president Carles Puigdemont. L’espectacle combina la lectura de textos amb la interpretació de peces musicals per part de joves cantants d’òpera, com Brenda Sara, Gina Reyner, Joan Francesc Folqué i Néstor Pindado, i la veu d’un narrador, Enric Arquimbau.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, serà una de les persones que llegirà un dels textos dels quals forma part l’espectacle el dijous, concretament la Declaració dels Drets de les Dones i la Ciutadana de l’escriptora, activista política, filòsofa i feminista Olympia de Gouges. “Del gris al groc serà un acte de llibertat i justícia per donar suport moral i econòmic a les famílies dels presos i les preses polítics i dels exiliats en aquests moments durs que estant passant”, ha remarcat l’alcaldessa.

També llegiran textos el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; el diputat Francesc Ten; l’alcalde d’Aiguaviva, Joaquim Mateu; l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater; l’escriptora i política M. Mercè Roca; el regidor Lluc Salellas; la metgessa i política Marina Geli; el músic Jaume Pla, de Mazoni; el politòleg i escriptor Ramon Cotarelo; l’actriu Carme Sansa; l’empresària Neus Matamala; la germana de la consellera Dolors Bassa, Montse Bassa, o el pare Sergi d’Assís, entre d’altres.

El director escènic de l’espectacle és Martí Peraferrer i el guió i els textos han anat càrrec dels impulsors de la iniciativa i directors d’Òpera Jove, Xavier Mendoza i Chantal Botanch, respectivament. 

Les entrades per a l’espectacle es poden comprar a través del web del Teatre Municipal i tenen un cost de 15 euros.