Comença el muntatge de la Cúpula de les Arts, el nou equipament cultural de l’Eixample sud de Girona

Es tracta d’una aranya gegant de 16 potes de bigues metàl·liques que es recolzen en 16 blocs d’una tona de pes cadascun. Ahir ja es va muntar tota la carcassa de metall i entre avui dimecres i demà, la vintena de muntadors hissaran la doble vela del circ: de color crema i blau cel a l’exterior i blau fosc a l’interior. Demà cinc tràilers descarregaran una grada de disseny únic al món que, quan cal, permet la seva reconversió a restaurant-espectacle per a 400 comensals en només 30 minuts. La grada es muntarà entre divendres i dilluns, dia en què els equips de llum i so iniciaran el muntatge d’una fitxa tècnica que permetrà efectes sorprenents. En paral·lel es muntaran carpes tipus haima i casetes modulars per a diferents usos (camerinos, cafeteria, wc entre d'altres).

El seu disseny recorda al d’un iglú gegant i per a la seva construcció s’han emprat els millors materials homologats tant per la normativa de seguretat com d’espectacles públics: des dels certificats d’ignifugació M2 dels materials fins a la solidesa de l’estructura metàl·lica. Per al disseny de la carpa, Genís Matabosch i Joan Mompart, pares del projecte, han treballat cinc anys colze a colze amb un equip d’experts entre els que hi figuren destacats entesos en l’arquitectura tèxtil, les infraestructures desmuntables i les graderies desmuntables, segons Circus Arts Foundation, la productora que, entre altres esdeveniments, organitza el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona. 

La Cúpula de les Arts s'inaugurarà per les Fires de Sant Narcís amb el Festival Úniques, el 20 d’octubre amb el concert de Chenoa. El 26 d’octubre hi actuarà l’actriu Mont Plans que hi portarà el seu espectacle Sembla que rigui; la cantant Núria Fergó, acompanyada de Felipe i els seus mariachis, actuaran l’endemà en el marc de la seva gira México lindo a la Cúpula de les Arts, i la Lloll arribarà el 28 d’octubre amb el seu espectacle El secret de la Lloll. Al festival Úniques també hi actuarà la Beth (16 de novembre), Antonia San Juan (17 novembre), La Húngara (1 de desembre) i Azúcar Moreno (2 de desembre).

Per les Fires de Sant Narcís a la Cúpula hi haurà el Circ Charlie Rivel amb 12 representacions de 22 artistes de 9 països diferents del 31 d’octubre al 4 de novembre.