Previous Next

Unes 250 activitats per les Fires de Sant Narcís de Girona

Els pregoners d'enguany seran els Diables de l'Onyar (26 d'octubre), i després del tradicional ball de l'Àliga i el Drac, dels capgrossos i els gegants de Girona, tindrà lloc el retrò de coets i anells de foc en vuit barris de la ciutat. Es recuperarà, així, una tradició que data de l'any 1500. Les Lluminàries de Fires (28 d'octubre) i el correfoc, amb els Trons de l'Onyar i el Petit Drac Major (3 de novembre). El 4 de novembre, a les 20 h, es farà el tradicional castell de focs al parc de les Ribes del Ter que tancarà les fires.

Els actes arribaran a més barris i s'ampliarà el programa d'activitats que formen part de la festa major dels Quatre Rius amb l'estrena d'una tronada, també tindrà lloc el primer Campionat de bitlles catalanes, que es farà el dia de Sant Narcís i s'afegirà a altres activitats tradicionals com la rutlla o el bèlit, i la primera Pujada a Sant Miquel, que tindrà lloc el 21 d'octubre i que serà una de les activitats prèvies a les Fires.

Una altra de les novetats és que s'ha organitzat una programació de dia per a l'envelat de la plaça Miquel de Palol. A més dels tradicionals concerts i balls d'orquestres, l'envelat acollirà enguany activitats infantils i familiars.

De circ, n'hi haurà a la nova carpa Cúpula de les Arts- Circ Charlie Rivel- a l'envelat de la plaça Miquel de Palol, amb l'espectacle Fil, de la companyia Madame Gaüc, i a la Copa es faran dos espectacles.

La lluita contra el sexisme també hi serà present. "Es farà campanya per lluitar contra qualsevol manifestació sexista", explica la regidora. El Punt Lila, a la Copa, en serà l'epicentre.

Fotos: Ajuntament de Girona