Previous Next

Girona celebra el centenari del naixement del xuixo

 

L'acte, tindrà lloc el 23 d’octubre, a les 16 h, serà el tret de sortida de les activitats que es portaran a terme els propers mesos per commemorar l’efemèride. Una de les altres propostes destacades que es faran amb motiu de la celebració serà el primer concurs internacional de xuixos El Millor Xuixo del Món, que es disputarà el 18 de novembre de 12 a 14 h en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. El concurs està obert a fleques i pastisseries i les inscripcions es poden fer des d’aquest dilluns i fins al dia 12 de novembre.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha confessat que el xuixo és el seu dolç preferit i ha assenyalat que “es tracta del producte alimentari que més identifica Girona i és important posar-lo en valor perquè sigui més visible arreu i s’aprofundeixi en el seu coneixement”. L’alcaldessa ha destacat que “la relació d’activitats no està tancada perquè s’anirà ampliant amb propostes diverses, ja que es compta amb la complicitat dels gremis de pastissers i flequers i entitats d’hostaleria de la ciutat”.

El comissari de l’Any del Xuixo serà el periodista especialista en gastronomia Salvador Garcia-Arbós, qui ha subratllat que “l’Any del Xuixo és una reivindicació del xuixo sense nostàlgia i amb voluntat de millora”. Garcia-Arbós ha explicat que la cloenda de l’Any del Xuixo es faria coincidint amb la Marxa del Xuixo de l’any 2019, que organitza la Fundació Oncolliga.