Previous Next

Dimecres comença el nou curs escolar amb 1.299 alumnes més

Fonalleras, ha mostrat la seva preocupació per l'elevat nombre de mòduls prefabricats en centres escolars que té la demarcació, amb un total de 305 barracons en 102 centres. Segons el responsable d'Ensenyament a Girona, cal "resoldre la situació" de cara al curs vinent i "renovar l'estoc d'escoles" al territori. Per aconseguir-ho, Fonalleras ha apuntat que caldrà augmentar les inversions en la construcció de nous centres. Fonalleras ha remarcat que cal fer "un cop de cap" de cara al futur i intentar "reduir" el nombre de barracons a la demarcació perquè "no tenim perquè tenir un percentatge més elevat que d'altres territoris". Per a Fonalleras, aquesta solució passa per augmentar la inversió en construir nous centres del Departament.

Segons Fonalleras el curs començarà amb normalitat amb l'obertura de la primera fase del nou institut-escola a Sant Joan de les Abadesses. Aquest serà l'únic centre d'obra nova que s'estrenarà aquest curs. Pel que fa a futurs centres, el director dels Serveis Territorials ha avançat que "aviat" es farà la licitació per a la construcció del nou institut de Vilablareix, que actualment està en barracons. Igual que el cas de Vilablareix hi ha la construcció del nou institut a Caldes de Malavella, la de l'escola del Gegant del Rec de Salt i l'ampliació de l'institut Josep Brugulat de Banyoles.

Fonalleras ha destacat que l'aplicació del 155 ha comportat una "paràlisi administrativa" en tots aquests projectes fet que ara obliga al Departament a "anar més ràpid" amb les licitacions per complir els calendaris promesos.

El 13 de setembre el curs escolar 2018-2019 arrencarà a la demarcació de Girona amb un total de 123.358 alumnes, que és un 2,29% més que el curs anterior. L'augment d'estudiants es situa sobretot en l'educació secundària. Fonalleras ha destacat que on hi ha "més necessitats" de nous grups i espais és a ESO i batxillerat. De fet, aquest curs hi haurà un 7,61% més d'alumnes a la ESO que durant el període lectiu anterior.

Les ràtios per a 1r d'ESO a comarques gironines disminuiran aquest curs. De mitjana, les aules gironines comptaran amb 26,06 alumnes per classe, mentre que el curs anterior n'hi havia 26,64. Fonalleras atribueix aquesta disminució a l'augment de línies que ha obert el departament d'Ensenyament a la demarcació. Pel que fa a l'educació postobligatòria, durant aquest curs es manté la tendència de creixement en cicles formatius i la de decreixement en batxillerat. Segons el portaveu d'Ensenyament aquest pas és clau per aconseguir un equilibri entre les persones que opten per fer formació professional i els que van a la universitat. Fonalleras ha remarcat que "és evident que no tothom ha d'anar a la universitat" i que cada vegada hi ha més alumnes que veuen una sortida laboral cursant cicles formatius.