El Girona guanya al camp de l’Extremadura (1-3)

L'estrena a la banqueta del nou tècnic Pep Lluís Martí a l'estadi de l'Extremadura Unión Deportiva ha tingut un inici satisfactori. El Girona s'ha retrobat amb la victòria després de tres jornades i ha dominat amb claredat un rival que s'ha desajustat quan al minut 10 ha encaixat ja el primer gol. D’aquesta manera, l’equip Gironí i durant tot el partit amb un bon joc ha aconseguit la segona victòria fora de Montilivi i els tres punts sumats el fan pujar cap a la zona alta de la classificació.

A banda, un cop acabat el partit, la polèmica estava servida a la sala de premsa per preguntar en català a la sala de premsa de l'Extremadura per una pregunta en català al tècnic gironí  per una pregunta en català que va provocar les queixes d'alguns dels periodistes locals. Es demanava, en algun moment fins i tot de males maneres, que a Martí se li havia de preguntar en castellà i que el tècnic havia de respondre en el mateix idioma justificant que la trobada era enregistrada per La Lliga.

Es van viure moments de tensió entre els assistents, mentre Martí s'ho mirava incrèdul i sorprès. Tot va venir arran d'una pregunta del periodista de Catalunya Ràdio Eduard Solà, que de seguida va ser censurada. La cap de premsa local acceptava que les preguntes fossin en català però demanava que les respostes fossin en castellà. A la nit, l'Extremadura va fer un comunicat on es desmarcava d'haver donat cap indicació a «cap periodista i cap tècnic» de quina llengua havia de fer servir al seu estadi i recordava que el que hagués passat amb «algun periodista local» no era responsabilitat seva.  

Foto: Girona FC