Josep Maria Santiago ha estat nomenat President de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya

Santiago és diplomat en Magisteri en l’especialitat d’Educació Física, Llicenciat en Pedagogia i Graduat Superior d’Esports. Actualment treballa com a mestre en una escola de Primària i és Regidor d’Esports a l’Ajuntament de Sarrià de Ter.

En el món de l’Orientació és membre dels Aligots de Girona des del 2013, i corredor habitual de les modalitats a O-Peu, Rogaine i MTBO. El 2016 va ser guanyador del circuit popular de la Lliga Nord-O de curses a peu, i va ser Campió d’Espanya de Rogaine 24 h a la categoria JA (Joves-Adults). Internacionalment va participar al Campionat del Món d’O-Peu de Veterans a Dinamarca (WMOC 2018) i el passat estiu va participar al Campionat del Món de Rogaine de La Molina a la categoria XV (Parelles Mixtes).

La Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC) inclou sis disciplines esportives diferents. Les Curses d’Orientació a Peu, l’MTBO (curses d’orientació en bicicleta de muntanya), les Rogaine (orientació per equips i de llarga durada), els Raids d’Aventura, l’Ski-O (Orientació amb esquis) i el Trail-O (permet la participació a persones amb mobilitat reduïda). A totes elles els uneix la necessitat de saber orientar-se, interpretar un mapa i navegar a traves de la natura per tal de localitzar controls preestablerts. Entre els objectius de la nova junta encapçalada per Santiago, un dels punts a assolir, és que volen potenciar l’esport i fer-lo arribar encara a més gent. I apunta també en donar força a les tres disciplines en que assegura anar més coixos com el  Raids, Trail-O iSki-O el Trail-O i l’Ski-O.

La temporada d’Orientació és anual, i aquest proper cap de setmana es realitzaran les dues darreres proves d’enguany. Dues curses de MTBO a Argelaguer (dissabte) i L’Esquirol (diumenge) que tancaran la Copa Catalana MTBO 2019 i la temporada de la FCOC. A partir del Gener, Santiago haurà de posar un nou rumb a la Federació i triar el camí més eficaç i eficient per a l’Orientació Esportiva catalana.

Foto: Aligots.cat