Un any de l’ascens a Divisió de Plata de la UES a Avilés

El primer equip de la Unió Esportiva Sarrià, va fer una temporada espectacular en el Grup D de Primera Nacional i va acabar en primera posició amb 50 punts, un per sobre del Sant Quirze amb qui van mantenir un duel molt disputat per la primera posició fins gairebé el final.

Recordem, però, que la fase d’ascens la disputen els dos primers classificats de cada grup, i el Sarrià ja s’havia assegurat la segona plaça quan encara quedaven algunes jornades pel final. La UES va fer tres grans partits en aquella fase final i va fer un ple de victòries que van fer que acabés primera de grup i, per tant, aconseguir l’ascens. La primera victòria va ser contra els amfitrions, el Cafes Toscaf-Atletica per 20-25. 

En el següent partit la UES també va derrotar per 21-25 al Visconfort Maristas Algensi del País Valencià, cosa que ho posava tot de cara per aconseguir el somiat ascens. Però no en va tenir prou, i en l’última jornada celebrada avui fa un any, va guanyar al Xiria de La Corunya per 31-22 aconseguint l’ascens a Divisió de Plata. El llavors entrenador Pere Coll ha explicat que n'hi molt menys eren els favorits, però varen sortir a jugar i a gaudir partit a partit amb l'ambició de guanyar, i així va ser. A banda, qui també valorava aquest primer aniversari de la fase, eren els dos dels capitans de l’actual plantilla de la UES, Josep Ballester i Guillem Torres, on asseguren que aquest ascens va ser un somni per a ells.

El poble de Sarrià de Ter va viure aquest ascens amb una gran festa i, fins i tot, es van reunir per veure el partit clau. Així ho explicava l’alcalde de Sarrià de Ter Narcís Fajula on apuntava que aquesta fita va significar un pas molt important per donar impuls i posar al mapa d’arreu un municipi petit com Sarrià de Ter. Aquest vespre a les 20.30 h segons informen des de la unió Esportiva Sarrià, tindrà lloc la segona trobada virtual per celebrar l’efemèride i recordar els moments viscuts d’aquesta important fita pel club i de retruc pel municipi, Per a més informació d’aquesta trobada podeu contactar a les xarxes socials de la UES on indicaran l’enllaç de la trobada telemàtica.