Torneig de futbol 7 Sarrià en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita

Dissabte 1 de juny, el Club de Futbol Sarrià de Ter acull un Torneig de futbol 7 on els equips de l’escola Bell-lloch, del GEIEG, de l’Escola Sant Gregori i del FC Sarrià de Ter jugaran per donar tot el suport als infants i joves amb cardiopatia congènita, cardiopatia infantil o sindròmica que atén l’AACIC, associació de cardiopaties congènites, a la demarcació de Girona.

És un esdeveniment obert a tothom qui vulgui passar un gran dia i gaudir de competicions futbol, servei de bar, participar del sorteig solidari i guanyar samarretes signades pels jugadors d’equips com el Girona, el Barça, el ATK Kolkata (Índia), el Real Zaragoza, el SD Ejea, la Unió Esportiva Olot i el Hércules CF, una bicicleta o una espatlla de pernil entre altres regals. I sobretot, serà un dia per viure la solidaritat. Els beneficis del torneig aniran destinats al servei d’atenció psicosocial que AACIC duu a terme amb infants i joves amb cardiopatia i les seves famílies.

Aquesta iniciativa solidària neix de la mà d’en Luís Aused que té cardiopatia congènita, és membre actiu de l’AACIC i entrenador del Benjamí A del FC Sarrià de Ter; i de la Sònia López, la mare d’en Joan Ortega que també ha nascut amb una cardiopatia. La finalitat principal de l’esdeveniment és donar a conèixer què representa viure i conviure amb un problema de cor de naixement. El Club de Futbol Sarrià de Ter de seguida es va avenir a acollir el torneig pels valors que representava, transmetia i compartia: Solidaritat, treball en equip, esforç i compromís.

La solidaritat, el treball en equip, l’esforç i el compromís ha estat la clau de l’equip implicat i de mica en mica s’han anat engrescant amb la iniciativa organitzacions, empreses i comerços de la zona: Ajuntament de Sarrià de Ter, Consell Esportiu del Gironés, Consell Comarcal del Gironès, Anela Fruits, Bo i Sa Servei d’Àpats, Campofrío, Grup Cañigueral, Coemco, Condis Celrà, Cromàtic, GiroGrup, FisioPuntura, FritRavich, Hurtós Empordà, Joprimsa, König, La Fleca de l’Empordà, Restaurant La Nau, Pedial Alimentació, Trina i Carns Vila.

Cada setmana  a Catalunya neixen 14 infants amb cardiopatia congènita, 1 de cada 120 naixements. Les malalties cardiovasculars són una de les anomalies congènites més freqüents en els nadons. Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor, s'origina en la gestació i necessitarà un seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint,  un o diversos tractaments quirúrgics. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia arribin a l’edat adulta reduint l'índex de mortalitat a un 5%.

A Catalunya, actualment, hi viuen unes 40.000 persones amb problemes de cor de naixement. Totes  lluiten dia a dia amb el seu cor per estudiar, treballar, tenir parella i formar una família. La societat ha d’estar preparada per afavorir la seva integració social, educativa i laboral.

 

Foto: FC Sarrià