Impostos i taxes congelades per quart any consecutiu a Sant Julià de Ramis

Les propostes recollides en el document van prosperar amb els vots a favor de 6 dels 8 membres de l’equip de govern (quatre d’ERC i les dues regidores no adscrites, ja que no van poder assistir al ple els dos edils de Medinyà1972-E). Per la seva banda, els regidors dels partits de l’oposició es van abstenir (dos de CiU i un d’Independents per Sant Julià de Ramis i Medinyà-CP).

Entre les novetats previstes per l’any vinent, s’han ampliat i augmentat diverses bonificacions, com per exemple a les famílies nombroses, a les monoparentals o a aquelles que tenen una persona amb discapacitat al seu càrrec. Els ciutadans també es podran beneficiar d’una bonificació del 25% en el pagament de l’IBI, en els casos d’aquells veïns que duguin a terme la instal·lació de plaques solars als seus habitatges. Amb aquesta mesura es pretén potenciar una energia neta, sostenible, segura i que també suposa un estalvi molt significatiu per a les economies de les famílies, gràcies a l’aprofitament tèrmic i elèctric de l’energia provinent del sol.

L’Ajuntament, a més, preveu una bonificació del 20% en la taxa d’escombraries per a aquelles activitats comercials o establiments que participin en el servei de recollida porta a porta municipal. Un benefici per als negocis que, de retruc, el consistori creu que pot ajudar a reduir els abocaments il·legals que hi ha hagut darrerament.