El PPC de Girona vol que els ajuntaments impulsin i organitzin actes d’homenatge a la Constitució Espanyola i a tots aquells que la varen fer possible

Segons el president provincial dels Populars gironins, Enric Millo “el proper mes de desembre celebrarem els 40 anys d’un fet realment important de la nostra història, el dia 6 de desembre de 1978, dia en què el poble espanyol va ratificar i donar el seu suport a la nostra Constitució. Una Constitució fruit de la concòrdia entre espanyols que, amb exemplar responsabilitat, sentit constructiu i units per un gran desig de reconciliació, amb la seva ratificació, van demostrar la ferma voluntat de voler viure en democràcia”.

Els Populars han presentat la moció en primer lloc a l’Ajuntament de la capital gironina. La portaveu Popular al consistori de Girona, Concepció Veray, ha explicat que “avui gaudim d’una de les democràcies més pròsperes i consolidades del nostre entorn, i això és gràcies a la nostra Carta Magna malgrat alguns ho neguin i vulguin liquidar-la totalment. 

Per Veray, “la Constitució ens representa i ens aplega a tots, és punt de trobada, d’acord, de consens i d’unió, i és per això que el proper 6 de desembre volem que a la nostra ciutat se celebri el 40è aniversari de la Constitució com correspon, amb un acte institucional organitzat per aquest Ajuntament i obert a tota la ciutadania”.

“Amb aquesta celebració volem posar de manifest la importància de la mateixa i reivindicar el text constitucional com a instrument essencial per seguir garantint els drets i les llibertats de tots els espanyols i seguir progressant en tots els àmbits”, ha dit Veray, que seguidament ha afegit que “volem que sigui un acte per explicar i donar a conèixer que el text constitucional és el millor exemple de generositat, maduresa i responsabilitat que tenim, una lliçó de convivència que ens va permetre aconseguir la democràcia i la llibertat, que és el que representa i és la Constitució Espanyola”.

La portaveu Popular ha expressat el seu desig de què la moció sigui recolzada i aprovada en el ple del proper dilluns perquè “la Constitució Espanyola ens representa a tots i és la norma que ens garanteix els nostres drets i llibertats i, per tant, entenc que si hom és i es considera demòcrata, i creu en la democràcia, no pot negar-se a celebrar els 40 anys de la norma que ens la garanteix”. 

Foto: PPC de Girona