Alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya debaten sobre el futur del municipalisme a Vic

David Saldoni, president de l'ACM, ha destacat que “els ajuntaments som l’espina dorsal del model institucional de Catalunya i després de 40 anys d’ajuntaments democràtics tenim la maduresa per mantenir la centralitat, plantejar què volem ser, parlar-ne amb tranquil·litat i sinceritat i contribuir al lideratge del país i dels reptes futurs”.

Per la seva banda, el president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha qualificat l’ Àgora Local com "una oportunitat per ser sincers amb nosaltres mateixos i una oportunitat per teixir complicitats per treballar junts per un objectiu comú".

Un dels aspectes clau de la jornada, ha estat la diversitat territorial, amb la representació d’electes de municipis petits i mitjans, però també de grans ciutats. Al mateix temps, amb la voluntat de respondre amb la transversalitat del país, la jornada ha comptat amb alcaldes i alcaldesses de diferents sensibilitats ideològiques. 

La jornada s’ha desenvolupat al voltant de tres eixos: Món local i valors republicans; Drets i llibertats; i Futur del municipalisme català, que s’ha desglossat en grups de treball reduïts per poder aprofundir en el debat. Els integrants de cada grup han exposat la seva opinió i propostes, que han estat recollides, i ara es treballarà per tal d’elaborar un document que reculli i ordeni totes les aportacions.

La participació dels alcaldes que han estat presents a la jornada ha estat valorada molt positivament per les dues entitats organitzadores, que n’han volgut ressaltar l’interès per tots els temes i la gran quantitat i qualitat de les propostes que han sortit.

Foto: Associació Catalana de Municipis i Comarques