Previous Next

Edgar Castellanos i Mònica Aymerich encapçalen la candidatura de Poble Actiu Sarrià de Ter

La llista l’encapçalen Edgar Castellanos i Mònica Aymerich. La candidatura està formada per persones del teixit associatiu del poble de sensibilitats diverses, algunes d’elles vinculats a la CUP i d’altres d’independents. El PAS farà assemblees diverses, la primera es farà el dia 27 de març que serà una assemblea oberta a tothom per rebre propostes i suggeriments. L’Alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP) va participar a l’acte que va acabar amb l’actuació musical del duet “10 cordes” i un vermut a la placeta de la Font.

MANIFEST DEL POBLE ACTIU DE SARRIÀ DE TER

Benvolguts i benvolgudes,

Avui som aquí per presentar-vos un projecte que neix de la il·lusió col·lectiva d’un conjunt de ciutadans i ciutadanes de Sarrià de Ter.  Ens hem agrupat sota aquestes sigles per intentar aportar una visió més social, cultural i integradora a la nostra ciutat. Nosaltres vivim a Sarrià.  Alguns som nouvinguts i altres hi han estat durant tota la seva vida. Tots, però, volem que a Sarrià s’hi pugui viure amb el màxim de confort possible, durant totes les etapes de les nostres vides. Infants, joves, adults, famílies i ancians.

Som un conjunt de vilatans actius que ens agrada l’activisme associatiu i crear arrels i xarxa social allà on vivim. Pensem que l’eix vertebrador dels pobles i ciutats són les persones i les sinèrgies i interaccions que hi ha entre elles. Creiem que el poble ha de ser i és creat per l’activitat de les persones i sobretot pel món de l’associacionisme popular que treballa altruísticament per l’interès general. Nosaltres volem donar força a tot aquest moviment dignificant-lo i donant-li les eines que puguem des dels òrgans de govern.

Volem un poble que potenciï la cultura, que eduqui a tots i cada un dels habitants i que no els abandoni en l’individualisme i consumisme actual. Creiem en els pobles educatius i en l’intercanvi cultural de totes les edats, procedències i estaments socials que conjuntament compartim aquest petit tros de terra anomenat Sarrià. El simple contacte i immersió en la cultura i l’educació al llarg de les nostres vides, ens fa més rics i ens obre les mirades a un món que potser no havíem ni imaginat.

Somniem un poble que faci bella la vellesa. Que faciliti i acompanyi a les persones que estan o s’han quedat soles oferint serveis i sobretot generant sinèrgies i adequant espais on poder-se relacionar. I volem tenir un poble que ens faci sentir segurs, que quan pensem amb Sarrià sapiguem que allà hi ha casa nostra, la nostra xarxa, que ens ajuda quan tenim dificultats o necessitats.

Volem potenciar l’ecologia, la salut i l’esport. Volem un Sarrià més bonic i acollidor on passar les nostres vides. Que ens permeti gaudir de l’exercici físic amb bones instal·lacions i que, a l’hora, puguem conviure amb la natura. És important revitalitzar les zones verdes i històriques, ara marginades i abandonades. I aconseguir així un entorn agradable per viure i compartir. I diguem ja prou a les pudors, sorolls i zones deixades.

Nosaltres creiem en l’esperit històric dels pobles però no volem aïllar-nos. Sabem que tenim veïns i que podem generar moltes relacions amb ells i per això hem de facilitar i generar canals de mobilitat i intercanvi.

L’economia actual i els moviments de globalització estan afectant directament a tots els comerços i petites empreses que alimenten a la majoria de les nostres famílies. Nosaltres som conscients d’això i volem promoure el comerç i la producció local per enriquir el nostre poble i permetre als joves que puguin quedar-se amb les millors condicions.

En definitiva, intentarem recuperar el sentiment de col·lectivitat fent- nos i fent-vos partícips d’un mateix projecte que es fonamenti en la millora dels serveis a les persones i la seva qualitat de vida. Estarem encantats de rebre i parlar totes les propostes que de ben segur els veïns i veïnes teniu per al vostre poble per a què entre tots puguem fer-les realitat.

Nosaltres volem pensar i actuar per sentir que formem part d’un poble, units per vincles socials i per una identitat cultural que hem forjat amb la nostra història.

Volem que Sarrià i nosaltres, tots nosaltres, Poble Actiu de Sarrià de Ter sigui un projecte il·lusionant de i per a tots.

Fem un pas endavant per Sarrià.