Centenars de persones reben Jami Matamala a l'aeroport de Girona

 El senador electe, Josep Maria 'Jami' Matamala, ha aterrat aquest dimarts a les 10.20 a l'aeroport Girona-Costa Brava procedent de Brussel·les. Feia divuit mesos que no trepitjava Catalunya, d'ençà que va acompanyar al president Puigdemont a Bèlgica després que el Parlament declarés la independència.

Aquest matí l'empresari gironí Josep Maria «Jami» Matamala ha arribat a l'aeroport de Girona on ha estat rebut per centenars de persones amb estelades i pancartes han acompanyat la família de Matamala, així com nombrosos càrrecs electes i representants de JxCat i ERC.

A la terminal d'arribades, els ciutadans han cantant 'Els Segadors' quan ha sortit per la porta. Matamala s'ha abraçat emocionat a la seva família i als representants de JxCat i ERC que l'han anat a rebre, també hi havia la dona de Puigdemont, Marcela Topor, també hi havia l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; els diputats Laura Borràs i Jaume Alonso-Cuevillas; l'advocat Gonzalo Boye, Josep Lluís Cleries, la diputada per Girona Gemma Geis, el diputat al Parlament Francesc de Dalmases i el delegat del Govern a Girona, Pere Vila. També hi era la germana de l'exconsellera empresonada i també diputada Montse Bassa i la candidata a les europees Diana Riba.

Matamala ha agraït la rebuda però ha dit que el seu és retorn "agredolç perque torno sol, però ho hauríem d'haver fet tots els exiliats i els presos polítics haurien de sortir". Matamala ha dit que, precisament, per això ha entomat el repte d'anar al Senat a treballar per tots ells i per "conquerir la independència i una Catalunya lliure".

El dia 26 té previst tornar a Waterloo per "seguir treballant" al costat de Carles Puigdemont.

Foto: Eva Batlle